20 de juny 2008

Oooohhh!

Barcelona és cada cop més un parc temàtic i la Sagrada Família una de les zones habilitades perquè els turistes puguin obrir la boca sense complexos. Malgrat tot, la convivència de turistes, obres i ciutadans de Barcelona és prou amable excepte en un detall que a mi em treu de polleguera perquè es repeteix dia sí dia també a la sortida de metro de Sagrada Família del carrer Marina cantonada Provença (davant del Pizza Hut).

En aquesta boca, quan surts, la Sagrada Família et queda a l'esquena. A davant, la gasolinera. Els turistes, dins de l'estació, ja van amb aquella cara d'il·lusió i desorientació que els caracteritza. I amb calma, estan de vacances. Els barcelonins, que fem servir el metro per anar i venir de la nostra vida normal, hem d'adaptar el pas a la seva empanada mental i molts cops esquivar-los quan frenen o giren sense lògica aparent. Però el que és inevitable, i cal estar atent, és que pujant les escales de sortida, sempre surten mirant amunt i a banda i banda, i quan un d'ells es gira i veu la Sagrada Família, es para, obre la boca ben gran i fa: Ohh!! Reacció que s'encomana immediatament a tots els seus amics de motxilla, gorra i càmera digital. I tu a darrera, parat, esperant que se'ls hi passi i poder arribar a la feina tranquilament...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Home, a mi específicament no em molesten tant els guiris com l'actitud de l'ajuntament vers el fenomen turístic, que sembla que importin més que els que hi vivim. Com la placeta+hotel que faran davant del palau de la música (desallotjant veins, es clar) per tal queels guiris puguin observar millor el palau, o el fet que quan venen els hooligans a barna a veur eun partit l'ajuntament els instali recintes on poden fer tot el que els barcelonins rebem multes per fer (beure al carrer, pixar al carrer...)

Una abraçada miquel

Carles