21 de maig 2009

Canaletes

Es discuteix últimament sobre els disturbis i incidents que es produeixen al centre de Barcelona durant les celebracions per les victòries del Barça. No he estat a Canaletes des de la Lliga guanyada l'any 2005, però ja aleshores intuïa que la cosa divertida és desplaçar-se festivament fins arribar-hi i que, un cop allà, la millor cosa és tornar cap a casa de seguida. La gràcia és anar-hi, no estar-s'hi.

Sobre els disturbis i incidents tothom hi diu la seva i jo, sense tenir la solució ni ser capaç de formular-ne ni una petita aproximació, sospito que l'anàlisi del cas deu ser més simple del que sembla i em faig una pregunta que potser podria explicar, no tot, però sí part del problema: la cosa en què s'han convertit les Rambles i el centre de la ciutat, el paradís de turistes, lladres, putes, policia i trileros que expulsa els barcelonins de tota aquesta àrea, no pot tenir alguna cosa a veure amb la falta de respecte amb que la gent tracta la Font de Canaletes i els seus voltants...?

És pura intuïció, però en aquesta ciutat som especialistes en convertir les nostres coses en atraccions massives (Festes de Gràcia, el Barça, Gaudí, les Rambles, etc) i quan se'ns escapen de les mans no volem entendre que potser hem fet alguna cosa malament pensant que erem els més espavilats...