20 de jul. 2010

El banyador

L'altre dia a la platja. Estreno banyador, d'aquests d'home, amb camals una mica amples, tipus pantaló curt, no massa llargs. Una cosa més aviat esportiva, poc 'playera'. Negre, discret, elegant, amb les seves butxaquetes inútils, el seu cordill-cinturó, la seva mosquitera per subjectar la carn d'olla...tot molt normal, gens pretensiós. Vint euros al Corte Inglés, heus-lo aquí el meu banyador nou! De sobte una amiga, una generació i mitja més jove que jo, em dispara sorpresa, gairebé corpresa: però tu no portes calçotets a sota el banyador?! Perdona? dic jo convençut que m'està vacil·lant. Sí, si no et poses els calçotets a sota el banyador? La miro fixament. Els ulls revelen una doble sopresa: per què no porto calçotets i per què no estic entenent la pregunta...Dimensiono la situació ràpidament i comprenc que hi ha alguna cosa que se m'està escapant. Responc a la gallega: per què hauria de portar calçotets a sota el banyador...? No ho sé, la majoria dels meus amics (una generació i mitja més joves, afegeixo jo) en porten...doncs no se m'hauria acudit mai una cosa tan poc pràctica, la veritat...ah, vale! no sé, era curiositat... I jo, encara pertorbat per la idea, miro al meu voltant i m'adono, al·lucinat d'haver viscut tan ignorant fins ara, que la majoria dels meus companys de platja que encara no han tastat les virtuts (ni les servituds) dels vint-i-deu porten gayumbus sota el banyador quan van a estovar el seu cul a les aigües de la mar Mediterrània. I penso que, ara i aquí, sense ni veure'l venir, un salt generacional m'ha passat per sota i he quedat situat a la banda dels puretillas.

8 comentaris:

Txikitistani ha dit...

Hi ha gols que dóna gust que te'ls marquin.

eme ha dit...

i elles?

Anònim ha dit...

brutal Miquel, com sempre

T'he de dir que vaig assabentar-me fa uns anyets que això exisita, i que resulta que tenim companys de generació i tot que són de calçotets i banyador.. també existeix la versió de pijama + calçotets per dormir!

No he esbrinat encara quin ""think tank" del gremi de fabricants de calçotets" va parir la idea però es mereix de ben segur un premi d'aquests marketingnians

A la Plaça del Gall, per sort, encara no han fet forat (també és que som poc de comprar roba) :P

roger b

Anònim ha dit...

El post m'ha recordat una escena de tu i jo (i d'altra gent) a la platja de la barceloneta en que jo et vaig mostrar la meva proposta: a falta de banyador, pilota picada. A jutjar per la teva mirada, no vaig rebre l'aprovació.

Qui sóc?

(ara em treuré el dubte de si el teu blog té detector d'ip's)

Miq. ha dit...

Sé perfectament qui ets sense necessitat de detector d'ips! Només vull recordar que això que dius va passar una tarda, ja no feia sol, la platja era plena de gent asseguda en petites rotllanesi allà hi haviem anat a veure el típic festivalillo de la Barcelona mestissa de principis del segle XXI. I cap dels que t'acompanyava portavem banyador ni teniem previst sucar el nostre cul a l'aigua. Només beure cervesa i fumar. I de sobte em vaig girar i et vaig veure assegut al meu costat en pilotes com si fóssis el líder d'una secta xunga i, EVIDENTMENT, vaig posar la millor cara de desaprovació que vaig saber... En qualsevol cas, no per això vaig deixar d'apreciar-te.

I elles? Bé, gràcies.

jotambé ha dit...

Els calçotets, evidentment, serveixen per controlar ereccions inoportunes.

Pablo ha dit...

No tenia ni idea d'aquesta pràctica playera. I si he de dir alguna cosa, diria que em sembla poc pràctic i fins i tot ridícul. Es posen calçotets encara que el banyador ja tingui reixeta?

Miq. ha dit...

diria que sí, però no tinc proves que ho confirmin...